1. Magister Service
 2. Startpagina kennisbank
 3. Webinars en Video's
 4. Webinars

Overzicht webinars

Op zoek naar meer verdiepende informatie over bepaalde functionaliteiten? Bekijk de verschillende webinars.


Terugkijklinks recente webinars


 • Kennismaken met het nieuwe Verantwoording & Verzuim (Magister.MX serie)

Eén van de eerste en zeer essentiële processen die vorm krijgt in Magister.MX is 'Verantwoording & Verzuim'. Het zijn bovendien processen waar zowel ondersteunend als onderwijzend personeel én ouders veel wensen en ideeën over hebben.


Inmiddels is het nieuwe 'Verantwoording & Verzuim' al in pilotfase (sinds 16 februari) op steeds grotere scholen! Samen met alle gebruikers maken we 'Verantwoording & Verzuim' toekomstgereed. We nemen je graag live mee in deze fase en beantwoorden gelijk veelgestelde vragen. Dit zijn de onderwerpen:  


 • Verantwoording & Verzuim in Magister.MX
 • Wat is er anders dan nu? (live demo)
 • Pilot meer dan 20.000 leerlingen (groeiend)
 • Feedback pilotscholen (live en mock-up screens)
 • Hoe gaat de overgang?
 • Documentatie en training (Quickstart, Handleiding, FAQ)
 • Roadmap

Bekijk het webinar (04-06-2024) hier on demand. Dit is een webinar in de Magister.MX-serie. • Kennismaken met Magister.learn

Kijk mee in de nieuwe digitale omgeving die leren in de hand werkt: Magister.learn.  Magister.learn helpt docenten om onderwijs feilloos te organiseren en de voortgang van leerlingen soepel te volgen. Hierdoor wordt het erg eenvoudig om voor alle vakken aan te sluiten bij de individuele leerbehoefte van leerlingen. 

Wat wordt in vogelvlucht bekeken en besproken:

 • Gebruik van geïntegreerde lesmethodes en/of je eigen lesmateriaal;
 • De nieuwe cijferkoppeling met Magister;
 • Leerdoelgericht werken;
 • Makkelijk differentiëren met veel didactische mogelijkheden;
 • Learning analytics voor meer inzicht.

Bekijk het webinar hier on demand. U kunt gewoon vragen stellen in de chat.


 • Zorgtaken makkelijker verwerken in Magister Web

In het begeleiden van leerlingen in een zorgproces is het vastleggen van doelen, voortgang en resultaten belangrijk. Om deze administratieve werkzaamheden een stukje makkelijker te maken, geven wij u graag inzicht en tips over de mogelijkheden in Magister Web. 

In dit webinar neemt de trainer u mee door de vastlegging van zorgtaken in het Leerlingvolgsysteem (LVS) met o.a. logboeken, kenmerken en het registreren van een ontwikkellingspersperctiefplan (OPP). Ook laat de trainer zien wat u de komende periode in de ontwikkeling van Magister Web op het gebied van 'Zorg' kunt verwachten. U kunt tijdens het webinar uiteraard vragen stellen via de chat.


Dit webinar is geschikt voor zorgcoördinatoren en/met appplicatiebeheerders. Door gezamenlijk deel te nemen aan dit webinar kan er nog makkelijker samengewerkt worden, dat zich 'terugbetaald' in de begeleiding van de leerlingen.


Bekijk hier de opname van het webinar.


 • Verzuim verwerken in Magister Web

Het bespaart u tijd als u goed op de hoogte bent van de mogelijkheden in Magister. In dit webinar gidsen wij u graag langs de verzuimfunctionaliteit in Magister Web. Voor de verzuimmedewerker wordt uitgelicht: het vastleggen en wijzigen van absenties, te laat meldingen en het aanmaken en afhandelen van terugkommaatregelen. Voor de verzuimcoördinator wordt het verzuimdashboard toegelicht voor signaleringen en rapportages. Dit webinar is gericht op het ondersteunen van verzuimmedewerkers op school en op applicatiebeheerders.


De opname van het webinar is onder revisie i.v.m. de nieuwe functionaliteit Verantwoording & Verzuim in Magister.MX. Zie het webinar bovenaan dit artikel.


 • Haal meer uit Web voor docenten/mentoren (OP)

In schooljaar '22/'23 zijn voor Magister Web OP nieuwe tools beschikbaar gekomen, zoals de hulpmiddelen in het Lesdashboard en het Kenmerkenoverzicht van leerlingen. Snel bekend worden met de inrichting en gebruik daarvan? Bekijk dan het gratis webinar:


Snel aan de slag met nieuwe functionaliteit in Web OP.


 • Maak kennis met het geheel vernieuwde Coaching Dashboard

Voor steeds meer mentoren is het Coaching Dashboard hét hulpmiddel om de ontwikkeling van leerlingen te volgen. Leerprestaties en lesregistraties zijn eenvoudig te volgen voor de klas en individuele leerling. Benchmarks geven context bij de cijfers. Daarmee heb je onderbouwing bij een oudergesprek of leerlingbespreking. Het webinar is interessant voor zowel bestaande als nieuwe gebruikers! 


Bekijk het webinar van 14 februari 2023 terug op de website www.tignl.euJaarwissel Magister In het kort geven we praktische tips aan docenten met betrekking tot de jaarovergang (let op slideshow, geen muziek). Dynamisch roosteren & Jaarovergang


Opgenomen: juni 2022


In dit webinar kijken we naar de aandachtspunten van het dynamisch roosteren, de nieuwste ontwikkelingen zoals het roosterkoppelbeheerscherm, de jaarovergang, aankomende ontwikkelingen betreffende dynamisch roosteren.Magister Live - Tips & Advies Magister Desktop


Opgenomen januari 2022


In een sessie van Magister Live nemen collega’s van Training & Advies u mee in de inrichting en gebruik van Magister. Zo staan ze onder andere stil bij de verzuimregistratie, roosters en PTA. Is het huidige proces nog wel zo efficiënt en maakt u al gebruik van de nieuwste functionaliteiten binnen Magister? U krijgt tips en advies die uw school verder helpen. Ouderavond


Opgenomen: oktober 2021


Ouderavonden worden tegenwoordig in verschillende vormen georganiseerd: Online ouderavonden, tafeltjesavond in de aula, mentoravond of een docenten ouderavond verspreid door de school in de leslokalen. In dit webinar gaan we in op de inschrijfopties die ouders hebben bij een Ouderavond en hoe je dit als school het beste in kunt richten. Dit kan namelijk afhangen van het type ouderavond wat u op school organiseert.Heeft u vragen naar aanleiding van een van de webinars? Neem dan contact op via Magister Service.