1. Magister Service
  2. Startpagina kennisbank
  3. Leerlingen en ouders
  4. Cijfers

Cijfers


Cijfers

Nieuwe cijfers zijn zichtbaar in Magister op het vandaagscherm in de widget 'Laatste cijfers'. Hier worden de ingevoerde cijfers van vandaag en van deze week zichtbaar. In het menuonderdeel 'Cijfers' kan het volledige cijferoverzicht geopend worden. Door hier op te klikken wordt altijd eerst het overzicht getoond met de 25 laatst behaalde cijfers, waarbij de nieuwste cijfers bovenaan staan.


Laatste cijfers

Als het onderdeel cijfers geopend wordt, zal er eerst een scherm getoond worden met de 25 laatst behaalde cijfers. Van ieder cijfer is zichtbaar om welk vak en toets het ging en hoe zwaar (weegfactor) de toets meetelt in een gemiddelde.

Rechts bovenin het scherm kan gekozen worden om het cijferoverzicht te openen.


Cijferoverzicht

Het cijferoverzicht toont de behaalde cijfers en gemiddeldes van de actieve periode. Rechts in het scherm kan bij 'Weergave' het overzicht aangepast worden op schooljaar, cijfersoort en periodes. Daarnaast kan gekozen worden om kolomnummers of kolomkoppen boven de kolommen te tonen.

Detailkaart Cijferoverzicht

Detailkaart Cijfers


Let op! Groene kolommen zijn gemiddelde kolommen. Door deze te selecteren kun je de berekening van cijfers rechts in het scherm bekijken.


Cijfers met een blauw + icoontje zijn docentkolommen. Dit is een gemiddeld cijfer van kleine toetsen. Het gemiddelde cijfer telt als los cijfer mee in de periode.


De letter H in het roze icoontje geeft aan dat de desbetreffende toets herkansbaar is.In de Magister App zie je je Cijferoverzicht zo:


Cijferoverzicht: Hier zie je je laatste cijfers

Cijferoverzicht: Hier zie je per periode al je behaaldecijfers


Je behaalde cijfers kun je ook makkelijk op de App bekijken.Leestip: Heb je hulp nodig bij het plannen van je huiswerk kijk dan eens bij To Do.