1. Magister Service
  2. Startpagina kennisbank
  3. Leerlingen en ouders
  4. ELO

Bronnen

Sla je documenten op in Magister, zodat je er altijd bij kunt. In 'Bronnen' vind je ‘Bibliotheken’ met verschillende ELO-mappen (bekijk het voorbeeldscherm). Eigen ELO-documenten worden geplaatst in de map ‘Mijn ELO-documenten’. Heb je een synchronisatie met jouw OneDrive gemaakt, dan zie je ook een map ‘OneDrive Schoolaccount’.

Afhankelijk van instellingen door je school kunnen bij gedeelde documenten bestanden gelezen, toegevoegd en/of verwijderd worden. Dit geldt ook voor de ‘Projectdocumenten’. Binnen’ Portfoliodocumenten’ kun je bestanden plaatsen die in aanmerking komen voor het ‘Portfolio’.

Onder ‘Hulpprogramma’s’ staan koppelingen met Kennisnet, Got-it?! en/of Quayn. Met deze koppeling wordt een verbinding gelegd met de gekozen applicatie zonder hier opnieuw voor in te hoeven loggen.

Met de knop ‘Toevoegen’ kunnen bestanden, (sub)mappen of URL’s toegevoegd worden. De naam van een bestand of map kan met de knop ‘Opties’ worden gewijzigd, verwijderd of gedownload.

In het tabblad ‘Weergave’ bepaal je de weergave van de bronnen als lijst of tegel weergave.

Onder het tabblad ‘Multimedia’ kunnen filmpjes direct afgespeeld worden, indien deze voorkomen bij de desbetreffende bronnen map.

Bronnen