1. Magister Service
  2. Startpagina kennisbank
  3. Highlights
  4. Schooljaar 2022 - 2023

Releasenotes 6.4.2

Magister Web

Nieuwe functionaliteit:

• Ondersteunend personeel kan een leerlingoverzicht openen met alle leerlingen in een aanmeldingsgroep. Dit overzicht kan ook geëxporteerd worden naar diverse bestandsformaten.

Belangrijke wijzigingen:

• Het afronden van taken en To Do’s in de plusmodule 'Magister To Do' is verbeterd.

Magister Desktop VO/BVE

Nieuwe functionaliteit:

• Als Magister opgestart is via de desktop app, is het mogelijk de testdatabase te openen via het menu onder de Magisterknop;
  • Bij ondersteunende gebruikers is in de autorisatiemodule op het tabblad 'Rechten web' te zien welke rechten deze gebruiker in Magister Web heeft;
  • Bij vrije rollen is het mogelijk leerlingen toe te voegen vanuit een lesgroep(en)selectie;
  • Voor leerlingen in het praktijkonderwijs is het mogelijk aan te geven dat zij het diploma behaald hebben. Dit wordt dan ook uitgewisseld met DUO.

Belangrijke wijzigingen:

• In diverse overzichten is het mogelijk numerieke gegevens, zoals stamnummers, te filteren door deze aan te vinken;
  • Voor het bepalen of een leerling het kenmerk 'Nieuwkomer' heeft in het hulpmiddelenoverzicht wordt gerekend met de peildatum 1 augustus;
  • In het hulpmiddelenoverzicht is het kenmerk 'Diabetes' toegevoegd;
  • Als het cijferinvoerscherm geëxporteerd wordt naar Excel, wordt de donkergrijze achtergrondkleur meegenomen voor de vakken die de leerling niet volgen;
  • Er worden weer cijfers getoond op een cijferrapport waarvoor ingesteld is dat de kolomweergave <Geen> is en 'Kolommen opschuiven' is aangevinkt;
  • De vakkenpakketcontrole voor (voor)examenleerlingen is verbeterd;
  • Voor leerlingen in een voorexamenjaar kunnen proces-verbalen afgedrukt worden.

Hier vindt u de releaseplanning voor 2023.

Bekijk de animatie met de belangrijkste nieuwe functionaliteit voor Magister Web. De animatie is gemaakt met artificial intelligence. Op deze manier verwachten we sneller de volledige functionaliteit toe te kunnen lichten en natuurlijk dat nieuwe functionaliteit bijdraagt aan uw werkplezier of dat van andere gebruikers.

pdf
pdf
pdf
xlsx
(49.7 KB)