1. Magister Service
  2. Startpagina kennisbank
  3. Highlights
  4. Schooljaar 2022 - 2023

Releasenotes 6.4.7

Magister Web

Nieuwe functionaliteit:

• De synchronisatie van ECK iD's is een geautomatiseerd proces geworden dat in het accountbeheer aangezet kan worden. Hier zijn ook twee overzichten toegevoegd die meer inzicht geven en het eenvoudiger maken om eventuele fouten op te sporen;
  • In het leerlingenoverzicht kan gefilterd worden op een of meerdere locaties;
  • Het kwadrant toont nu ook de basisgegevens en de foto van de leerling.

Belangrijke wijzigingen:

• Het is weer mogelijk een bestand van meer dan 128MB te uploaden in Magister;
  • De beperkte modus is verwijderd uit Magister, de rol klasdocent kan niet meer worden gebruikt;
  • Het overzicht met leerlingen die terug moeten komen toont standaard alleen de openstaande maatregelen;
  • De knop om lege kolommen te tonen in het cijferinvoerscherm is verplaatst naar de knoppenbalk boven in het scherm

Magister Desktop VO/BVE

Nieuwe functionaliteit:

• Om de onbemande te-laat-scanner te kunnen laten inloggen via de Desktop App moet dit account een bepaald kenmerk krijgen. Met de nieuwe actieknop in de autorisatiemodule kan dit voor alle absentiescanners doorgevoerd worden;
  • Bij het genereren van nieuwe accounts voor ondersteunend personeel wordt de beveiligingsinstelling uit de configuratie overgenomen;
  • Bij het genereren van een nieuwe debiteur wordt het e-mailadres overgenomen dat bij de persoon ingevoerd is;
  • De indicatie 'Extra ondersteuning' is toegevoegd aan de detailkaart 'Interesse'. Deze kan vanuit CAMBO meegegeven worden bij de aanmelding.

Belangrijke wijzigingen:

• De rol 'Klasdocent' is verwijderd uit Magister. De beperkte modus in Magister Web kan niet meer gekozen worden;
  • Bij het importeren van een rooster worden alleen de lesuren gebruikt waarvan is aangegeven dat deze in gebruik zijn;
  • Na het collectief verwijderen van bestanden uit de ELO-module toont de wizard het juiste aantal verwijderde MB’s;
  • Als een leerling van studie verandert kan in de wizard aangegeven worden dat de persoonlijke mentor overgenomen moet worden naar de nieuwe aanmelding;
  • Het is mogelijk de datum van het diploma voor het praktijkonderwijs aan te passen;
  • Bij het toevoegen van een toetsboomonderdeel zal Magister alleen actieve overeenkomstige kolommen tonen als suggestie.

Hier vindt u de releaseplanning voor 2023.

pdf
pdf
pdf
xlsx
(50.2 KB)