1. Magister Service
  2. Startpagina kennisbank
  3. Highlights
  4. Actueel voor OOP

Nieuws voor OOP

Belangrijke informatie m.b.t. de Iddink Learning Material cyberaanval waarbij Magister niet geraakt is:

Voor de OOP'er (inlog): Beheer & configureren > Algemeen en beheer

Voor ouders en leerlingen (geen inlog nodig) : Belangrijke informatie

Hier vind je actuele informatie zoals nieuws voor de OOP'er. Om direct een notificatie te ontvangen in je mailbox, waar je normaal voor moet inloggen, adviseren we je om je gratis te abonneren op 'Mededelingen'. We beperken het aantal banners boven in je scherm om meer overzicht te creëren. Bekijk de (AI-)video om te zien hoe je dat doet. NB. Deze functie is alleen beschikbaar als je voor je school via Magister Service tickets mag aanmaken.

Snel naar deze actuele aandachtspunten:

Nieuwsbrieven

Bekijk hier de webversies van nieuwsbrieven van schooljaar 2023-2024:

• start schooljaar '23/'24 met tips voor leerlingen, OP en OOP.
  • september '23 met o.a. Aanmelden van nieuwe leerlingen.
  • oktober'23 met o.a. preview nieuwe functionaliteit 'Verantwoording en Verzuim'.
  • december'23 met o.a. langere telefonische bereikbaarheid vanaf 1 januari, inschrijving gratis Magister.learn Inspiratiemiddag.

Aanmelden nieuwsbrief

Powerpoint kennismaking met Magister voor brugklassers
    Om brugklassers en hun ouder(s)/verzorger(s) makkelijk kennis te laten maken met Magister zoals u het op uw school heeft ingesteld, is er een uitgebreide powerpoint beschikbaar. Deze kunt u snel voor uw school gereed maken. Log in op Magister Service en ga naar 'Onboarden brugklassers'

Zero-day aanpak
    Lees hier informatie over de aanpak van 'Zero-day' CVE-2023-4863 / CVE-2023-5129

Uitbreiding roosterkoppeling beheerscherm
    U kunt nu zelf uw token van uw roosterkoppeling(en) updaten! Dit token is nodig voor de geautomatiseerde roosterinformatie van uw onderwijsinstelling via Magister. U hoeft dus niet langer een e-mail naar Magister te sturen om uw token bij te werken. Lees de instructies hoe u zelf update en wat het beheerscherm van de dynamische roosterkoppeling nog meer toont.