1. Magister Service
  2. Startpagina kennisbank
  3. Highlights
  4. Schooljaar 2023- 2024

Releasenotes 6.4.8

Bekijk hier de releasevideo met nieuwe functionaliteit.

Nieuwe functionaliteit in Magister Web OOP/OP:

• Magister.learn kan via de App Switcher gestart worden;
  • De synchronisatie van ECK iD's verwerkt nu ook verwijderde accounts. Dit staat standaard aangevinkt in het accountbeheer;
  • Het persoonlijke e-mailadres van de gebruiker wordt getoond bij de instellingen en kan aangepast worden als hiervoor schrijfrechten zijn ingesteld;
  • Het is mogelijk een in Magister bestaande ouder/verzorger op te zoeken en te koppelen aan een leerling;
  • Geautoriseerde gebruikers kunnen standaarddocumenten vastleggen bij een leerling;
  • Het is nu ook mogelijk personeelsgegevens te wijzigen of nieuwe personeelsleden in te voeren;
  • De berichtenmodule is uitgebreid met een filterknop waarmee gefilterd kan worden op ongelezen berichten.

Belangrijke wijzigingen:

• Bij de toetsinvoer kunnen de leerlingen gesorteerd worden op voornaam.

Voor Magister Desktop VO belichten we de volgende

Nieuwe functionaliteit:

• Het is mogelijk leerlingen met het RIO-kenmerk 'Praktijkgericht programma GLTL' of 'Praktijkgericht programma Havo' uit te wisselen met DUO. Het kenmerk 'Praktijkgericht programma' mag niet meer gebruikt worden voor aanmeldingen met een begindatum van 1 augustus 2023 of later.

Belangrijke wijzigingen:

• De mogelijkheid om de tekenstijl aan te passen is verplaatst naar de Magisterknop helemaal linksboven in het scherm;
  • In een voorexamenstudie kan in de schoolstructuur bij het vak profielwerkstuk (officieel nummer 999999) aangegeven worden welke cijferkolom gebruikt wordt voor het SE-cijfer en de titel van het profielwerkstuk. In een volgende versie van Magister Web kunnen dan de profielwerkstukgegevens op de examenkaart ook voor leerlingen in een voorexamenjaar ingevuld worden;
  • Als een leerling een ontheffing heeft voor een vak, wordt dit op een cijferrapport getoond als 'Ont', in plaats van 'O', zodat er geen verwarring is met een 'O' van 'Onvoldoende';
  • De nieuwe toetscodes voor OSO zijn toegevoegd aan de centrale database.

En voor Magister BVE de volgende belangrijke wijzigingen:

• De mogelijkheid om de tekenstijl aan te passen is verplaatst naar de Magisterknop helemaal linksboven in het scherm;
  • De nieuwe BVE-certificaten voor beroepsgerichte onderdelen zijn toegevoegd aan de centrale tabel;
  • Het afdrukken en verzenden van een inschrijvingsbevestiging kan nu ook voor studenten met een inschrijving die begint op 1 augustus. Dit was eerst alleen voor inschrijvingen met een begindatum van 2 augustus of later.

pdf
pdf
pdf
xlsx
(50.3 KB)