1. Magister Service
  2. Startpagina kennisbank
  3. Highlights
  4. Schooljaar 2023- 2024

Releasenotes 6.4.9

Nieuwe functionaliteit in Magister Web OP/OOP:

• Het filter bij berichten is uitgebreid met de mogelijkheid om te filteren op berichten met hoge prioriteit en berichten met een bijlage;
  • In de notificatiemail van een nieuw Magisterbericht wordt het adres van Magister Web vermeld, zodat duidelijk is van welke school het bericht komt.

Belangrijke wijzigingen:

• Bij een herkansingscijfer wordt de docentweegfactor getoond, als deze ingevuld is.

Voor Magister Desktop VO belichten we de volgende

Nieuwe functionaliteit:

• De nieuwe printlijst 'Mentorlijst compleet' geeft een overzicht van alle leerlingen waar een personeelslid de mentor van is;
  • Bij het collectief aanleveren van een PRO-diploma, kan aangegeven worden wanneer het diploma behaald is.

Belangrijke wijzigingen:

• Als de gegevens uit een overzicht geëxporteerd worden naar Excel, worden de datumvelden als type datum en een getal als type getal geëxporteerd;
  • Magister onthoudt per gebruiker welke map bij de laatste export gebruikt is en geeft deze als suggestie wanneer in de rapportagewizard gekozen wordt voor 'Exporteren';
  • Er zijn diverse verbeteringen aangebracht in de cijferrapportages en de instellingen hiervoor;
  • Als de datum waarop het PRO-diploma behaald is gewijzigd wordt, wordt dit opnieuw uitgewisseld met DUO;
  • Omdat acceptgirokaarten niet meer gebruikt worden, is deze functionaliteit verwijderd uit de financiële module.

En voor Magister BVE de volgende nieuwe functionaliteit:

• Geautoriseerde gebruikers kunnen een overzicht bekijken van de gegevens die binnen zijn gekomen vanuit PortalPlus.

Belangrijke wijzigingen:

• De nieuwe en gewijzigde kwalificatie(dossier)s zijn beschikbaar in de schoolstructuur;
  • Er zijn diverse verbeteringen aangebracht die te maken hebben met de inschrijvingsbevestiging.

pdf
xlsx
(49.9 KB)
pdf
pdf