1. Magister Service
  2. Startpagina kennisbank
  3. Leerlingen en ouders
  4. OPP

OPP inzien en ondertekenen


OPP inzien

Als leerling en ouder/verzorger, waarbij de beheerder van Magister het leesrecht op OPP heeft aangezet, zie je in het onderdeel OPP het Ontwikkelingsperspectiefplan. Hier staan zowel actieve als afgesloten OPP's. Indien er een oranje stip bij het OPP staat, dan staat er een ondertekeningsverzoek klaar. 


OPP Overzicht: Aan het stipje in het Magister-menu ziet u dat er een ondertekeningsverzoek klaar staat

Detailkaart 'OPP' Leerling en/of ouder 


Als je doorklikt op het OPP kan het dossier bekeken worden op het tabblad 'Document'. Dit tabblad bestaat uit drie onderdelen:

  1. Algemene gegevens - NAW gegevens, schoolgegevens, voorgeschiedenis, data LVS (kenmerken, toetsen)
  2. Analyse - Domein(en) waarop OPP gebaseerd is met de bevorderende en belemmerende factoren
  3. Handelingsdeel - Doelen die gesteld zijn en/of eventueel behaald zijn.

Bekijk het OPP voordat u het ondertekent.
OPP ondertekenen

Op het tabblad 'Ondertekeningen' kan het OPP digitaal ondertekend worden. Indien er een verzoek namens de school is gedaan, zal bij dit onderdeel een uitroepteken komen te staan. Ook in het menu onderdeel 'OPP' zal een oranje stip getoond worden. De school zal via een Magister bericht laten weten als er een ondertekenverzoek is aangemaakt. Via de knop 'Start ondertekening' kan gestart worden met het ondertekenen.

Informatie rondom het ondertekenverzoek></p>

<p dir=


Flow Ondertekening Leerling en/of ouder


Na starten ondertekening kan de leerling en/of ouder kiezen voor wel/niet akkoordControle en ondertekening opslaanVeelgestelde vragen

Ik zie geen menu "OPP", hoe kan dat? 

Magister OPP is een optioneel onderdeel. De school kiest of ze deze Plusmodule willen afnemen. Zie je Magister OPP niet in Magister Web dan staat het waarschijnlijk niet aan.


Leestip: In gesprek met docenten? Dat kan natuurlijk op ouderavonden. Lees hier hoe in te schrijven voor een ouderavond via Magister Web of Magister App