1. Magister Service
  2. Startpagina kennisbank
  3. Leerlingen en ouders
  4. Ouderavond

Ouderavond

  


Ouderavond

In Magister is het als ouder mogelijk om digitaal in te schrijven voor een ouderavond. Dit kan zowel in Web als ook in de App. 

Het moment van een inschrijving wordt altijd door de school gecommuniceerd. In Magister wordt dan de ouderavond in het menu zichtbaar. Klik op de knop om naar het inschrijfscherm te gaan. In dit scherm staat algemene informatie over de ouderavond, waaronder de uiterste inschrijfdatum.


De ouderavond verschijnt, ongeacht welk kind in de menubalk is geselecteerd, altijd. Tijdens het inschrijven is het dan ook niet noodzakelijk om te wisselen van kind. De inschrijving kan voor alle kinderen tegelijk gedaan worden.


Klik in het overzichtscherm van de ouderavond(en) op de knop ’Inschrijven’ om het inschrijfproces te starten. Druk op ‘Afzeggen’ om geen gebruik te maken van de inschrijving. Als de inschrijftermijn nog niet verlopen is, kan er, indien gewenst, alsnog worden ingeschreven of een bestaande inschrijving gewijzigd worden.


Inschrijven ouderavond

Het inschrijfproces bestaat uit drie stappen:

  1. Personeel kiezen
  2. Beschikbaarheid opgeven
  3. inschrijving bevestigen


Personeel kiezen

Op het tabblad ‘Schoolpersoneel’ komen alle betrokken docenten in beeld van de kinderen waarvoor de Ouderavond van toepassing is.

Zet een vinkje in de kolom ; gesprek' om in te schrijven voor een bepaalde docent. Indien mogelijk kan een dubbele duur aangevraagd worden. Dit telt als twee gesprekken. De school bepaalt hoeveel gesprekken aangevraagd kunnen worden per kind/ouder.


Beschikbaarheid opgeven

In stap twee kan de beschikbaarheid en voorkeur per dagdeel aangegeven worden. De school bepaalt welke opties beschikbaar zijn in deze stap.
De beschikbaarheid kan per dagdeel aangegeven worden met een vinkje in de kolom ‘Beschikbaar’.
Er kan ook een voorkeur voor een specifiek dagdeel opgegeven worden. Een school kan het ook mogelijk maken om uw voorkeur voor het tijdstip aan te geven in de kolom ‘Voorkeursplanning’: ’Vroeg’ of ‘Laat’. De tijden die behoren bij de termen ‘Vroeg’ of ‘Laat’ worden door de school ingesteld.
Klik op ‘Volgende’ om naar de laatste stap te gaan. Dit kan ook gedaan worden door op het tabblad ‘Samenvatting’ te klikken.


Inschrijving bevestigen

De volledige inschrijving wordt getoond op het tabblad ‘Samenvatting’. Wijzigingen kunnen gedaan worden door op de knop ‘Vorige’ te klikken. Klik op de knop ‘Inschrijven’ om de inschrijving definitief te versturen naar school. Indien u al had ingeschreven en iets wijzigt, kan dit doorgegeven worden door op de knop ‘Wijzigen’ te klikken.

Na inschrijven zal op het overzichtscherm de inschrijvingsgegevens getoond worden.


Nadat het rooster is gemaakt, zal de school hier bericht over geven. Op het startscherm van de ouderavond kan het rooster bekeken en eventueel afgedrukt worden.

Inschrijving ouderavond via Magister WebInschrijven via Magister App kan ook

Via Magister App ziet het er zo uit als onderstaand. De manier van inschrijven is hetzelfde.


Inschrijven voor de Ouderavond: Er verschijnt een uitroepteken in de app bij dit item in het menu Tot het eindmoment van de inschrijving kun je wisselen welke docent je wenst te spreken op de ouderavondLeestip: Inzicht in de afwezigheidsredenen is prettig op een ouderavondgesprek. Bekijk hier waar dat staat in Magister.