1. Magister Service
  2. Startpagina oplossing
  3. Highlights
  4. Inloggen Magister Desktop via App

Inloggen in Magister Desktop via App

Magister Desktop inloggen via App is standaard

Sinds 1 oktober!

U en uw collega’s zijn sinds 1 oktober definitief overgestapt naar inloggen in Magister Desktop via App en niet meer via Remote Desktop Client van Windows (RDP) in Magister Desktop. De reden is dat RDP op hardware servers draait waarvan het operating system niet meer ondersteund wordt vanaf 1 oktober 2023. Om Magister veilig te houden, is het sindsdien niet meer mogelijk om via deze server in te loggen.

We helpen u nu al met de nodige informatie. En hebben ervoor gezorgd dat een applicatiebeheerder gemakkelijk de nieuwe manier van inloggen collectief kan instellen.

De voordelen

• Het doorgeven (‘white-listen’) van IP-adressen van gebruikers is niet meer nodig! Bij RDP konden OOP’ers alleen vanaf een opgegeven werkplek inloggen. Het inloggen via App geeft alle vrijheid om vanaf verschillende plaatsen in te loggen in Magister (zolang de Magister Desktop App maar gedownload is). Dit levert voor elke gebruiker meer gebruiksgemak op.
  • Bij de nieuwe manier van inloggen via App kan de school de medewerkers aansluiten op de schooleigen Identity Provider (IdP) (bijv. ADFS of Azure). Voor Magister Desktop hebben veel OOP’ers nu vaak nog een los wachtwoord, hardtoken of softtoken. Vanaf nu hoeven gebruikers geen separaat Magister-account meer te gebruiken, maar kunnen ze direct gebruik maken van hun schoolaccount om SSO in te loggen. Natuurlijk adviseren wij wel voor de schooleigen IdP een 2FA/MFA in te stellen.
  • Steeds meer functiegroepen maken al gebruik van Magister Web voor OOP. Sinds 25 april staat de beschikbare functionaliteit in Web aan voor alle scholen (zie informatie). Met deze nieuwe manier van inloggen via App bereiden we ons voor op het SSO kunnen switchen van Web OOP naar Desktop. Zo worden deze werelden dichter bij elkaar gebracht.

Hoe stelt u in dat alle gebruikers alleen nog maar gebruik mogen maken van inloggen via App?

1.    Beheer > Autorisatie > Gebruikers > Ondersteunend personeel

• Om gebruikers te stimuleren de nieuwe manier van inloggen in Magister Desktop te gebruiken, is op het tabblad 'Info' de indicatie 'Alleen inloggen via https://desktop.magister.net' toegevoegd.
  • Als een gebruiker waarvoor deze indicatie aangevinkt is gaat inloggen op remote desktop [schoolnaam].swp.nl, komt een melding dat dit account alleen kan inloggen via https://desktop.magister.net.

2.    Beheer > Autorisatie > Gebruikers

• Via de actie 'Collectief beveiliging instellen' kan collectief aangegeven worden dat ondersteunend personeel alleen via https://desktop.magister.net kan inloggen.
  • Er is dus dan niet meer via een remote desktop-verbinding met [schoolnaam].swp.nl) in te loggen.

Let op! Magister Desktop App downloaden op devices van OOP'ers: om in te loggen via App, moet de Magister Desktop App op alle apparaten waar Magister Desktop wordt gebruikt, geïnstalleerd zijn. Op sommige scholen moet dit centraal vanuit het admin-account van de school worden gedaan, omdat niet alle schoolaccounts nieuwe software kunnen installeren.

Klik hier om naar de handleiding te gaan.

Vragen?

Heeft u vragen over inloggen in Magister Desktop? Dan raden wij u de FAQ in de handleiding ‘Gebruik en installatie Magister Desktop via App’ aan. Of stelt u uw vraag via Magister Service.